ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ:
Από τον Σεπτέμβριο του έτους 2007 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως λειτουργεί εργαστήρι βυζαντινής μουσικής.
 
Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεσθε στο Ναό τηλ: 2109915842 ή στον κ. Αθανάσιο Δασκαλοθανάση τηλ. 6977298961.

Ευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός να φωτίζει και να μας διαφυλάττει από κάθε είδους επάρσεις ώστε να τον υμνούμε σύμφωνα με το τάλαντο που μας έδωσε ο Θεός.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


Την ευθύνη του Εργαστηρίου Βυζαντινής μουσικής του Ναού μας έχει ο Πρωτοψάλτης του Ναού μας (Δεξιός Ψάλτης) κ. Αθανάσιος Δασκαλοθανάσης.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΘΑΝΑΣΗΣ
ΜΑΕΣΤΡΟΣ -  ΜΟΥΣΙΚΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ


Γεννήθηκε στην Ερμιόνη Αργολίδος. Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο και πήρε δίπλωμα Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής μουσικής με άριστα παμψηφεί. Είναι Πτυχιούχος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές   χορωδίες  των Αθηνών όπως του Θ. Βασιλικού του Φώτη Κετσετζή , στους Μαίστορες της Ψαλτικής Τέχνης. Έχει εκδώσει   ψηφιακούς δίσκους. Είναι υπεύθυνος του Μουσικού εργαστηρίου Βυζαντινής μουσικής του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως όπου αριθμεί τριάντα πέντε  και πλέον μαθητές. Έχει ιδρύσει  μαζί με τον αδελφό του Πέτρο Δασκαλοθανάσης τη την χορωδία ΄΄ΜΕΛΙΡΡΥΤΟΝ΄΄  η οποία δραστηριοποιείται με συναυλίες και εκδηλώσεις  στο δήμο και σε ενορίες της Ηλιούπολης . Έχει διατελέσει ως Πρωτοψάλτης  σε διάφορους ναούς των Aθηνών.  Τώρα διατελεί ως  Πρωτοψάλτης στον Ιερό Καθεδρικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως .

Δείτε το κανάλι του στο youtube

Μαζί με τον κ. Δασκαλοθανάση διδάσκει και ο Λαμπαδάριος (Αριστερός Ιεροψάλτης) του Ναού μας κ. Σταύρος Χαλιάμπαλιας.

τελευταία ενημέρωση 25-9-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: