Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

27-9-2017 και τραμπουκισμοί


Έξω από τον κινηματογράφο είχαν μαζευτεί πολλοί ευλαβείς χριστιανοί. Κρατούσαν πανό και σταυρούς.  Διαμαρτύρονταν με φωνές και απειλές ενάντια στο βλάσφημο φιλμ που παιζόταν.
 Περνούσε  από την περιοχή κι ο παπα-Γιώργης. Σταμάτησε να δει. Οι πιστοί ετοιμάζονταν να σπάσουν τη τζαμαρία. Ο ιδιοκτήτης του κινηματογράφου τα χρειάστηκε...
 Μέσα στη φασαρία και τις εντάσεις, ο ιερέας ανέβηκε τα σκαλιά του κινηματογράφου. Στάθηκε μπροστά στο πλήθος και ένευσε με τα χέρια του να ησυχάσουν για να μιλήσει. Οι πιστοί υπάκουσαν αμέσως στον ρασοφόρο ιερέα με τη λευκή γενειάδα.
 " Αδελφοί μου, εμείς οι χριστιανοί δεν έχουμε άλλο όπλο από την προσευχή! Ας γονατίσουμε να προσευχηθούμε στον Κύριο!".
 "Ναι, ναι", είπαν όλοι και γονάτισαν. Έψαλαν το "Τη Υπερμάχω...". Με κραυγές μάλλον...
 Κατόπιν ο παπα-Γιώργης ανέλαβε με βροντερή φωνή να αναπέμψει την ευχή:
  "Χριστέ και Κύριε, εσύ που επιτίμησες πάνω στη Γεθσημανή τον μαθητή σου τον Πέτρο, όταν έκοψε το αυτί του διώκτη Σου, και που αποκατέστησες μάλιστα τον διώκτη Σου στην υγεία του, μόνο και μόνο για να βάλει στη συνέχεια τα βλάσφημα χέρια πάνω Σου και να Σε οδηγήσει στο Σταυρό, σε ευχαριστούμε σήμερα για το παράδειγμά Σου και σε παρακαλούμε να μας επιτρέψεις να ΜΗΝ το ακολουθήσομε... Εμείς θα πατάξουμε κάθε βλάσφημο και κάθε αμαρτωλό που πιάνει στο στόμα του ακόμα και το όνομά Σου... Προσευχόμαστε να μας δώσεις τη δύναμη να μην ακολουθήσουμε το παράδειγμά Σου και να διορθώσουμε εμείς τις άστοχες ενέργειές Σου, διότι...".
  Τα υπόλοιπα λόγια δεν ακούστηκαν, σκεπάστηκαν από τα γιουχαίσματα....

  (Από το βιβλίο: "Όσο μπορείς..." του Βασ. Αργυριάδη)
     Βυζάντιος
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: