Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017

18-9-2017 Μνημόσυνο με προσφορά καφέ στο Ναό μας


Παρακαλούμε  όσους επιθυμούν να προσφέρουν  μετά τα Μνημόσυνα,  καφέ σε αίθουσα της Αγ. Αικατερίνης, να επικοινωνούν 1 εβδομάδα νωρίτερα από την ημέρα τελέσεώς των με την κα ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΡΑΠΤΗ  στα τηλ. 210-9963988 & 6942584708, εφόσον
έχουν ήδη εξασφαλίσει από το Γραφείο των Ιερέων την ημερομηνία και την ώρα δυνατότητας της  τελέσεως του Μνημοσύνου. Η δαπάνη για την παραχώρηση αίθουσας ανέρχεται στο ποσό των 100€, συμπεριλαμβανομένων των υλικών- προϊόντων της δεξιώσεως, ή 60€, με τα υλικά - προϊόντα της δεξιώσεως προερχόμενα εκ μέρους της οικογένειας, που τελεί το μνημόσυνο. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Η δαπάνη αυτή δεν αφορά την  οικον. επιβάρυνση για την ιεροτελεστία του μνημόσυνου προς τον  Ναό.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με όλο το σεβασμό θα πρότεινα το ποσό για την παραχώρηση της αίθουσας να αφήνεται στην κρίση των τελούντων το μνημόσυνο αφού πρώτα τους εξηγηθεί ποιες ανάγκες προκύπτουν σε προσωπικό και έξοδα λειτουργίας.
Εννοείται ότι δαπάνες για ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΊΑ από έμμισθους κληρικούς δεν υπάρχουν.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ είπε...

Δαπάνες για προσωπικό δεν υπάρχουν αφού τον καφέ τον προετοιμάζουν και τον σερβίρουν οι κυρίες του Φιλοπτώχου με εθελοντική εργασία. Τα 60 € που ζητάμε είναι μια δωρεά υπέρ του Φιλοπτώχου με την ευκαιρία του Μνημοσύνου και κόβεται η ανάλογη νόμιμη απόδειξη δωρεάς. Τα 40 € μέχρι τα 100 είναι για τα υλικά (καφέ, ζάχαρη κονιάκ, κουλουράκια) Τα έξοδα για το Ναό είναι για τα λειτουργικά έξοδα του Ναού, και για αμοιβή των Ιεροψαλτών και των Νεωκόρων. Για αυτά το αφήνουμε στην κρίση και τη δυνατότητα του κάθε ενορίτη μας. Από αυτά είναι αλήθεια παίρνουν ένα μικρό ποσοστό και οι Ιερείς. Και για αυτό το ποσό εκδίδεται η ανάλογη απόδειξη. Το ποσό αυτό μοιράζεται βάσει εγκυκλίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ είπε...

Τέλος να σημειώσουμε κάτι που δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα πολλοί: Σήμερα δεν υπάρχουν μόνο έμμισθοι Κληρικοί! Συνέχεια χειροτονούνται όλο και περισσότεροι άμισθοι. Και αυτό γιατί ο περιορισμός στο διορισμό δημοσίων Υπαλλήλων έχει κτυπήσει την Εκκλησία με σκληρό τρόπο. Διορίζονται μόνο δύο έμμισθοι κληρικοί κάθε χρόνο σε κάθε Ιερά Μητρόπολή! Ας σκεφθούμε μόνο πόσοι συνταξιοδοτούνται ή και πεθαίνουν κάθε χρόνο και τι κενά δημιουργούνται! Στο Ναό μας υπηρετούν δύο άμισθοι Κληρικοί: Ο π. Κωνσταντίνος Σπανός και ο Διάκονος π. Δημήτριος Μπαρμπαρής.