Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

8-7-2017 2ημερο προσκύνημα στην Παναγά την Προυσιώτισσα Σάββατο 2 Κυριακή - 3 Σεπτεμβρίου 2017


        Αναχώρηση από τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως με προορισμό την Ιερά Μονή Αγάθωνος.
     Η πρώτη μας στάση θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου στα Καμένα Βούρλα για καφέ. Περνώντας από τη Λαμία το Λιανοκλάδι και την  Υπάτη θα φτάσουμε στην Ιερά Μονή Αγάθωνος. Εκεί μεταξύ άλλων θα προσκυνήσουμε το άφθαρτο σκήνωμα του π. Βισσαρίωνος.
Κατόπιν θα επισκεφθούμε τον
ζωολογικό κήπο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Θα παραμείνουμε στο χώρο αυτό που είναι κατάφυτος από έλατα για μια ώρα περίπου.
Αναχωρούμε για Καρπενήσι και από τη  Μακρακώμη και τις Ράχες Τυφρηστού θα φτάσουμε στο Καρπενήσι όπου θα γευματίσουμε σε μια καταπληκτική ταβέρνα που βρίσκεται στο χωριό Γοργιανάδες ανάμεσα στα βουνά Χελιδώνα και Καλιακούδα.
Μετά το φαγητό θα επισκεφθούμε το χωρίο Κορισχάδες όπου θα παραμείνουμε πάνω από μισή ώρα για καφέ και θα επισκεφτούμε και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.
Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Προυσό όπου θα διανυχτερεύσουμε στο Μοναστήρι της Παναγίας Προυσιώτισσας 
Την επόμενη ημέρα, μετά τη Θεία Λειτουργία θα επισκεφτούμε Μικρο Χωριό, Μεγάλο Χωριό και το μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη στο Κεφαλόβρυσο, ένα πανέμορφο μέρος με πολλά πλατάνια καρυδιές και άλλα δέντρα.
Στη συνέχεια θα γευματίσουμε σε ταβέρνα της περιοχής και θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για Ηλιούπολη με ενδιάμεσες στάσεις. Θα είμαστε στην Ηλιούπολη γύρω στις 9.00 το βράδυ.
Η συμμετοχή ορίστηκε στα 30 € το κάθε πρόσωπο.
Δηλώσεις συμμετοχής στην κυρία Δάφνη Μαργαρίτη (τηλ. 693 240 31 84) ή στον π. Κωνσταντίνο (τηλ. 693 81 87 385). Εξόφληση μέχρι και τις 6 Αυγούστου. Θέσεις περιορισμένες. Μόνο ένα τουριστικό λεωφορείο.
ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια: