Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

10-7-2017 Οι δύο ιστορικές φράσεις του Ρόναλντ Ρίγκαν που αποστομώνουν τους οπαδούς των εκτρώσεων

(φωτο από heritageaction.com)
Freepen.gr - Ο π. πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρίγκαν είχε ακολουθήσει μια αλληλοαντικρουόμενη πολιτική στο θέμα των αμβλώσεων που στερούν από τον άνθρωπο το δικαίωμα να ζήσει.
Ως κυβερνήτης της Καλιφόρνια είχε υπογράψει ένα νομοσχέδιο που άνοιγε το δρόμο στις εκτρώσεις με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν πάνω από 1.000.000 και ο ίδιος να μιλήσει για παρερμηνεία του νόμου.
Ως υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ (http://www.ontheissues.org/Role_of_a_Lifetime.htm) ο Ρίγκαν χρησιμοποίησε ρητορική υπέρ των υποστηρικτών της ζωής δίχως όμως να πράξει ιδιαίτερα σημαντικά πράγματα τα χρόνια της θητείας του.
Ο Ρίγκαν φαίνεται ότι περισσότερο χρησιμοποίησε πολιτικά το ζήτημα παρά ουσιαστικά.
Ωστόσο δύο φράσεις του έμειναν στην ιστορία:
«I've noticed that everyone who is for has already been born» (Έχω παρατηρήσει οτι όσοι είναι υπέρ των εκτρώσεων, έχουν ήδη γεννηθεί)
και:
«Η έκτρωση δεν είναι ένα θρησκευτικό ζήτημα, αλλά πρόβλημα του Συντάγματος. Πίστευω ότι μέχρι και μόνο υπό τον όρο αυτό, κάποιος μπορεί να αποδείξει ότι ένα αγέννητο παιδί δεν είναι ένας ζωντανός άνθρωπος, τότε το παιδί ήδη προστατεύεται από το Σύνταγμα που εγγυάται την ελευθερία της ζωής και το κυνήγι της ευτυχίας σε όλους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: