Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

31-3-2017 Βατοπέδι: Η ήττα πολλών δημοσιογράφων

ΟΜΟΛΟΓΙΑ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ….
 
Αναδημοσίευση από: newpost.gr
ΘΑΝΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για τους εμπλεκόμενους στο «σκάνδαλο» -όπως βαφτίστηκε από τα ΜΜΕ- του Βατοπεδίου επαναφέρει στο προσκήνιο τη λειτουργία και την, σε βάθος, έρευνα και στοιχειοθέτηση μιας υπόθεσης που απαιτείται από τη δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ, για να έχει εγκυρότητα και να ανταποκρίνεται στην αλήθεια...

 
Με ελάχιστες εξαιρέσεις, το αποκαλούμενο σκάνδαλο Βατοπεδίου παρουσιάστηκε, όπως συχνά συμβαίνει και με άλλες υποθέσεις σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, με ιδιαίτερη ελαφρότητα και προχειρότητα, οπωσδήποτε πολιτική σκοπιμότητα και με τη σπουδή δήθεν αποκαλύψεων προς εξυπηρέτηση συμφερόντων και γιατί όχι τηλεθέασης η κυκλοφορίας αν επρόκειτο για εφημεριδες.
 
Την περίοδο του Βατοπεδίου την έζησα ως ρεπόρτερ στο Mega, συμμετέχοντας και ο ίδιος, σε μια δήθεν εξαπάτηση του δημοσίου από μοναχούς του Αγίου Όρους με τη συνέργεια υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και κυβερνητικών στελεχών της τότε Κυβέρνησης Καραμανλή.
 
Θυμάμαι τον οίστρο που μας διακατείχε αρκετούς συναδέλφους πιστεύοντας ότι φέρνουμε στο φως ένα σκάνδαλο εφάμμιλο του σκανδάλου Κοσκωτά. Χρησιμοποιούσαμε με αρκετή ευκολία οποιοδήποτε στοιχείο που βρίσκαμε μπροστά μας το οποίο θα έπρεπε να είναι αρκετό, ώστε να οδηγεί στην εμπλοκή και την καταδίκη ,από την κοινή γνώμη, κυβερνητικών παραγόντων.
 
Αν εμφανίζαμε στοιχεία που αποδείκνυαν το αντίθετο αυτά απορρίπτονταν αβλεπί ενώ ακούγαμε το γνωστό «δεν ξέρεις το θέμα». Έτσι στήθηκε και οργανώθηκε επί μήνες μια υπόθεση που κατέπεσε παταγωδώς στα δικαστήρια...
 
ΥΓ: Το Βατοπέδι ας διδάξει όλους μας να είμαστε πιο προσεκτικοί και με αποδείξεις όταν ερευνούμε οποιαδήποτε υπόθεση, καθώς σπιλώνονται ζωές και καριέρες... Αυτά τα ολίγα.
 

Προβολή άρθρου...


ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Όταν οι Δημοσιογράφοι ομολογούν εμείς τι να πούμε;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: