Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

21-3-2017 ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ


           
Οι Εκδηλώσεις της Ενορ Ενώσεως  Επιστημόνων μέχρι τον Ιούνιο του 2017 θα είναι οι εξής:

ΜΑΡΤΙΟΣ 2017

·                     Συμμετοχή  στην Βραδινή Προηγ. Θ. Λειτουργία της Τετάρτης 22/03/17 ( 8.00μ.μ.-9.30μ.μ.) Μετά την Προηγ. Θ. Λειτουργία  θα απονεμηθεί στον κ. ΑΝΤΩΝΙΟ ΚΑΦΑΤΟ, Ομ.Καθηγητή Πανεπιστημίου, ο τίτλος του «ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΜΕΛΟΥΣ» της Ενώσεως Επιστημόνων και θα δοθεί λιτό νηστίσιμο κέρασμα.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ  2017

·                     Την Παρασκευή 7 Απριλίου στις 7.30μ.μ, θα γίνει Επιστημονική Εισήγηση από την Ερίτιμο κ. Θεοδώρα Μουρμούρη με θέμα : Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ.

·                     Την Κυριακή 30 Απριλίου  στις 12.30μ.μ. θα ξεκινήσουμε  ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ διάρκειας 21/2 ωρών «κάτω και γύρω από την ΑΚΡΟΠΟΛΗ». Θα γνωρίσουμε τα βυζαντινά Μνημεία και τις Εκκλησίες της περιοχής,με αποκορύφωμα τον ανακαινισμένο Μητροπολιτικό Ναό. Θα ολοκληρώσουμε την περιήγηση με την προαιρετική συμμετοχή σε μεσημεριανό γεύμα. Περισσότερες Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής για την πορεία και το  γεύμα στο τηλ.6974363393. 

ΜΑΪΟΣ  2017

·                     Την Τετάρτη 17 Μαΐου στις 7.00μ.μ. θα γίνει Θεολογική  Εισήγηση από τον Ελλογιμώτατο κ. Σπυρίδωνα Τσιτσίγκο Αν. Καθηγητή του Τμήμ. Κοιν. Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών με θέμα:   «Η αγωνία να «ζήσουμε». Πώς μπορεί ο Χριστιανός να ζει την κάθε στιγμή». Θα ακολουθήσει συζήτηση με προαιρετική συμμετοχή κατά τη διάρκεια  βραδινού κεράσματος ( αναψυκτικού, χυμών, γλυκού,  ιδίοις εξόδοις)  στο Δημοτικό Αναψυκτήριο της πόλης μας.  

·                     Την  Τετάρτη 31 Μαΐου στις 8.00μ.μ. θα έχουμε την ευκαιρία στα προπύλαια της Κεντρικής Εισόδου του Ναού μας σε συνεργασία με τον Δήμο Ηλιουπόλεως, το Μουσικό Σχήμα «ΜΕΛΙΡΥΤΟΝ»  της πόλης μας και το Σύλλογο Ρουμελιωτών Ν. Ιωνίας,  να συμμετέχουμε σε ένα μοναδικό για πρώτη φορά στην Ενορία μας  ΜΟΥΣΙΚΟ ΥΠΕΡ-ΘΕΑΜΑ -ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΗΣ- ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑΣ (29-05-1453) με θέμα: «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΙΧΝΗ ΔΥΣΗΣ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ. ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ.  ΜΝΗΜΕΣ  ΤΟΥ ΧΘΕΣ. ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ. ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ. Στο τέλος της εκδηλώσεως θα απονεμηθεί από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. στον  ΔΗΜΑΡΧΟ της πόλης μας κ. Β.ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟ ο τίτλος του «ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΜΕΛΟΥΣ» της Εν. Ενώσεως Επιστημόνων.

Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ  2017
·                     Την Παρασκευή 9 Ιουνίου νωρίς το απόγευμα με την ευθύνη του Προέδρου Αρχιμ. π. Σπυρίδωνος, θα μεταβούν σύσσωμα τα Μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου της Ε. Ε. Επιστημόνων στην Κωνσταντινούπολη και θα παραμείνουν για δύο ημέρες στη Βασιλεύουσα Πόλη του Γένους μας  με αφορμή τα Σεπτά Ονομαστήρια του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου μας κ. κ  ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ. 

Τέλος μην ξεχάσουμε:  α) Tην συμμετοχή μας στο Τμήμα ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΝΟΡΙΤΩΝ για την εκμάθηση των παραδοσιακών Ελληνικών χορών. Υπεύθυνος κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΝΤΟΕΣ τηλ.επικ.6944625199 & ώρες  9π.μ.-12μεσημ.  β) Όσοι δεν έχετε εγγραφεί, ζητήστε Αίτηση Εγγραφής από την υπεύθυνη κ. Σοφία Δαβίου (τηλ.επικ.6937135109) και συμπληρωμένη, επιστρέψατε την στο ειδικό Κιτίο της Ενώσεως στα αριστερά της εισόδου εντός του Ναού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: