Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

25-1-2017 ΚΛΕΨΑΝΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ!


Α Ρ Χ Ι Μ Α Ν Δ Ρ Ι Τ Η Σ                   
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΤΡΑΜΑΔΟΣ                                        ΑΘΗΝΑ, 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ ΣΥΝΟΔΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
 ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ
ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
(τηλ. επικ.+306976204429)

ΕΝΤΑΥΘΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ Ι. ΕΙΚΟΝΩΝ
ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΟΣ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ
ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ
           

            Μέσα από την επιστολή αυτή θα ήθελα να εκφράσω και γραπτώς την έντονη διαμαρτυρία μου και την ταυτόχρονη αγανάκτησή μου, τόσο προς τους ΚΡΑΤΙΚΟΎΣ Φορείς ( Υπουργεία Πολιτισμού, Τουρισμού, Εσωτερικών, Άμυνας κ.λ.π.) αλλά  και σε όποιον άλλον έχει ευθύνη με αφορμή το γεγονός της κλοπής για  τρίτη φορά !!!! πριν από τρεις ημέρες  σειράς Ι. Εικόνων από το Τέμπλο του Ι. Ναού Αγίων Αποστόλων (16ος αιώνας) του χωριού της καταγωγής μου,  του ηρωικού Μολυβδοσκέπαστος  Κονίτσης Ιωαννίνων.

             Η πικρία μου και η αγανάκτησή μου μεγαλώνει περισσότερο από το γεγονός ότι  το  χωριό Μολυβδοσκέπαστος,  ένας  ειλικρινά προικισμένος τόπος από φυσικό και πνευματικό πολιτιστικό κάλλος και αυτό δεν το αναφέρω ωφελιμιστικά επειδή είναι ο τόπος της καταγωγής μου,  εκτός  του Ι. Ενοριακού Ναού,  ο οποίος βεβηλώθηκε από την αναφερθείσα κλοπή,  διαθέτει για τους επισκέπτες-προσκυνητές πολλές και άλλες αξιόλογες Εκκλησίες και Παρεκκλήσια της βυζαντινής και μεταβυζαντινής εποχής με αποκορύφωμα το Πανηπειρωτικό Προσκύνημα  της Θαυματουργικής Εικόνος της Παναγίας της Μολυβδοσκεπαστινής στην ομώνυμη  Ιστορική Ι. Μονή, πρόκειται για  κτίσμα της εποχής  του Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου  του Πωγωνάτου,  στην οποία αξιώθηκα νήπιο να λάβω το Ι. Βάπτισμα και σήμερα εκεί  είναι θαμμένος ο αείμνηστος φλογερός Ιεράρχης και αγωνιστής για την αλησμόνητη Βόρειο Ήπειρο κυρός Σεβαστιανός Οικονομίδης.

            Η θέση του χωριού, μόλις 50 μέτρα από τα Ελληνο-Αλβανικά Σύνορα,   και η ιστορία του δεν δικαιολογούν  το Υπουργείο  Άμυνας και τα υπόλοιπα σώματα Ασφαλείας της χώρας και της περιοχής, που έχουν αποδυναμώσει το στρατιωτικό Φυλάκιο του χωριού, έχουν αφαιρέσει την δυνατότητα ελέγχου από τους λίγους υπηρετούντες στρατιώτες και έχουν δημιουργήσει την αίσθηση μεγάλης  ανασφάλειας στους λίγους εναπομείναντας μεγάλους στην ηλικία  συγγενείς συχωριανούς κατοίκους, οι οποίοι καθημερινά νιώθουν να κινδυνεύουν από  επίδοξους ληστές και ομάδες κακοποιών στοιχείων  που ανενόχλητοι μπαίνουν  στο ελληνικό έδαφος από την γείτονα χώρα και κλέβουν, αρπάζουν  και βιαιοπραγούν.

            Από την άλλη πλευρά η  επίσημη δικαιολογία-καραμέλα περί  της οικονομικής κρίσης και της οικονομικής δυσκολίας της χώρας έχει οδηγήσει σε  ένα σωρό σοβαρότατες, εγκληματικές θα έλεγα παραλείψεις  εργασιών που έχουν  να κάνουν, εκτός της ανθρώπινης ζωής και ασφάλειας   με  την συντήρηση,  με την διατήρηση και  με την ανάδειξη  του  πολιτισμικού και θρησκευτικού πλούτου της περιοχής, την μείωση προσωπικού ασφαλείας, συνοριοφύλακες  κ.λ.π. με αποτέλεσμα να γίνεται  ο πολιτισμός μας, τα βυζαντινά και άλλα μνημεία μας  βορά και βεβήλωση  των επίδοξων εχγώριων και ξένων κλεπτών που θα έλεγα, δεν έχουν μόνο το οικονομικό κέρδος στο μυαλό τους!!!!  Ευχαριστώ για την φιλοξενία. †Αρχιμ. Σπ. Κατραμάδος      

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΕΞΟΧΩΤΑΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Κ. Π. ΚΑΜΜΕΝΟ.     

Δεν υπάρχουν σχόλια: