Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

11-9-2016 «ΑΦΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΡΧΕΣΘΑΙ ΠΡΟΣ ΜΕ»

 
 

Το βάπτισμα δεν είναι δέσμευση, είναι δυνατότητα, την οποία έχουν το δικαίωμα, όπως και σε τόσα άλλα, να δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους. Δε σημαίνει ότι όλοι οι βαπτισμένοι θα σωθούν... Έχουν όμως τη δυνατότητα να σωθούν. Βέβαια η σκέψη και η λογική των εκτός της Εκκλησίας είναι διαφορετική. Είναι ανόητη λογική. Το βάπτισμα τους πείραξε. Ποτέ δεν είπαν για την απέραντη περιτομή που υφίστανται τα βρέφη στην όγδοη ημέρα τους σε όλο τον μουσουλμανικό και εβραϊκό κόσμο Εμείς όμως οι Ορθόδοξοι ερευνούμε την Αγία Γραφή και την Παράδοση της Εκκλησίας.

Λοιπόν, όλοι θυμούνται που οι μητέρες όσο ζούσε στη γη ο Χριστός πήγαν τα παιδιά τους να τα ευλογήσει με χειροθεσία και προσευχή. Παρά τα εμπόδια που προέβαλαν οι μαθητές, ο Χριστός ζήτησε και επέτρεψε οι μητέρες να φέρουν τα παιδιά τους και κανένας να μη εμποδίσει την προσέγγισή τους στον Ιησού. Μπορεί τα παιδιά να μη καταλάβαιναν τίποτε, έπαιρναν όμως τη χάρη και την ευλογία του Χριστού στην καρδιά τους. Αν ήταν λάθος αυτό, ω ανόητοι και βραδείς τη καρδία άπιστοι, ο Χριστός που διεκήρυξε, όστις θέλει οπίσω μου ελθείν, θα καταργούσε επί τόπου την επιθυμία και απόφαση των μητέρων. Την άφησε όμως και διετύπωσε διαχρονικό κανόνα αφιερώσεως των νηπίων στον Κύριο, πράγμα το οποίο παντού και πάντοτε εφαρμόζει η Εκκλησία του Χριστού.
Η απόφαση του Υπουργείου θυμίζει τις μαύρες εποχές της σκληρής κομμουνιστικής σοβιετίας που απαγόρευαν τα παιδιά ακόμη και να πηγαίνουν στην εκκλησία. Δυστυχώς οι νεόκοποι αριστεροί ζήλεψαν τη δόξα του σταλινισμού και θέλουν να τα ισοπεδώσουν όλα με τον οδοστρωτήρα της μαρξιστικής ομοιομορφίας. Αλλά και τότε, εκείνα τα χρόνια του σιδηρού παραπετάσματος κρυφά οι γονείς εβάπτιζαν τα παιδιά τους, ακόμη δε κρυφά πίστεψε και βαπτίστηκε η κόρη του Στάλιν, η Σβετλάνα (=Φωτεινή).
"Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι των υπουργείων υποκριταί". Όταν ένας ανήλικας δείχνει παραβατική συμπεριφορά καλείτε και ανακρίνετε, επιπλήττετε και τιμωρείτε ενίοτε τους υπεύθυνους γονείς. Όταν όμως πρόκειται για κάτι καλό και ορθόδοξο, τότε δεν τους δίδετε το δικαίωμα της αγωγής και χριστιανικής παιδείας. Σε ποια σχιζοφρένεια θα φτάσετε άραγε ακόμη; Μήπως να μη γεννάνε παιδιά οι Έλληνες, όπως στην Κίνα, ή να πνίγουν τα κορίτσια τους στο γάλα της ιερής αγελάδος όπως στην Ινδία;
Λοιπόν, τέλος! Κάθε άλλος λόγος περί βαπτίσματος στο μέλλον, θα έχει επίσης αναφορά και στην απαγόρευση της μουσουλμανικής και εβραϊκής περιτομής και σε κάθε άλλη θρησκευτική τελετή και διδασκαλία της Τορά και του Κορανίου προ της ενηλικιώσεως των παιδιών. Έτσι για να συνεννοούμαστε.
Και να καταλάβει καλά ο Υπουργός ότι τα παιδιά δεν ανήκουν στο κράτος, αλλά στις οικογένειές τους, στις πατριές τους, από τις οποίες απαρτίζεται πρωτίστως η πατρίδα και το Έθνος. Και τότε που δεν είχαμε κράτος, είχαμε Πατρίδα, Οικογένεια Εκκλησία. Αυτός ο απόλυτος κρατισμός που υπάρχει στα μυαλά τους είναι τελικά ο χειρότερος φασισμός. Έλεος! Δε θα πάρουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: