Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

19-8-2016 ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Διώκουν το Μητροπολίτη Χίου απλά για την…άποψή του!

 
 
Εγκαλείται για… ρατσιστικό μίσος ο ιεράρχης που άνοιξε τις εκκλησίες για τους πρόσφυγες κι έκανε συσσίτια μαζί με το ΚΚΕ. Τι απαντά ο ίδιος με ανακοίνωση του και γιατί υπάρχουν νέοι φόβοι αναφορικά με καλλιέργεια αντικληρικού μίσους
 
Για απίστευτη πρόκληση η οποία ποινικοποιεί την άποψη και ανοίγει δρόμο και για άλλες παραπομπές στη Δικαιοσύνη όσων εκφέρουν αντίθετη άποψη για το προσφυγικό ζήτημα κάνουν λόγο κύκλοι της Ελλαδικής Εκκλησίας, μετά και την παραπομπή εκ μέρους του γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωστή Παπαϊωάννου στην Εισαγγελέα κατά του ρατσισμού και στην Εισαγγελία Χίου του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου. Αφορμή για αυτή την εξέλιξη στάθηκαν δημοσιεύματα που έφεραν τον Μητροπολίτη να χρησιμοποιεί τη λέξη «λαθρομετανάστες» σε ομιλία του.
 
Γνωστός για το έργο του υπέρ των προσφύγων καθώς υπήρξε ο πρώτος ιεράρχης που άνοιξε τις ενορίες και τις εκκλησίες για να στεγάσει τους πρόσφυγες ενώ ακόμα και σε συνεννόηση με το ΚΚΕ και
κόμματα της αριστεράς πραγματοποίησε συσσίτια, ο Μητροπολίτης Χίου κατηγορείται αυτή τη στιγμή βάσει ενός δημοσιεύματος για υποκίνηση μίσους αν και όπως κύκλοι της Μητρόπολης απαντούν «ουδέποτε ζητήθηκε διευκρίνιση από τον ίδιο έστω και με ένα τηλεφώνημα». Εκκλησιαστικοί κύκλοι μιλούν για υπερβολική ευαισθησία που «κρύβει άλλες προθέσεις» κατά ενός ιεράρχη, όταν κυβερνητικά στελέχη την ίδια ώρα δείχνουν εύνοια απέναντι σε υπόδικους και καταδικασθέντες για τρομοκρατικές κι άλλες αξιόποινες ενέργειες. Σε συνδυασμό με την ανοχή που υπήρξε σε επιθέσεις κατά εκκλησιών, η παραπομπή του Μητροπολίτη Χίου στη Δικαιοσύνη θεωρείται ότι προσβάλλει πλέον με τρόπο οργανωμένο το θρησκευτικό συναίσθημα και δημιουργεί κλίμα αντικληρικαλισμού.
 
Ταυτόχρονα, κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρονται σε περίεργη κινητικότητα γύρω από τον αντιρατσιστικό νόμο του 2014, η οποία υπό το βάρος των λανθασμένων κυβερνητικών χειρισμών υποκρύπτει προσπάθεια φίμωσης όσων μιλούν για προσφυγικό ναυάγιο. Πηγές μας μάλιστα μιλούν και για άλλες διώξεις που θα ασκηθούν σε όσους επιδιώξουν να ασκήσουν κριτική για τον τρόπο διαχείρισης του μεγάλου ρεύματος που θα προκύψει εάν οι Τούρκοι δεν τηρήσουν τη συμφωνία τους με την ΕΕ.
 
Σε επικοινωνία μας με τον Μητροπολίτη, ο ίδιος περιορίστηκε στο να μας αποστείλλει γραπτή του ανακοίνωση στην οποία αναφέρει «ξ ­φορ­μς δη­μο­σι­εύ­μα­τος το­πι­κς ­φη­με­ρί­δος, τό ­πο­ο μέ φέρ­νει νά ε­πα «­τι δέν ­πάρ­χουν πρό­σφυ­γες, λ­λά ε­ναι ­λοι λα­θρο­με­τα­νά­στες», θά ­θε­λα, γιά νά ­πο­φευ­χθε κά­θε πα­ρε­ξή­γη­ση, νά ­νη­με­ρώ­σω γιά τήν ­κρί­βεια τς ­να­φο­ρς μου: ­τό­νι­σα ­τι γιά μς ο ν­θρω­ποι α­τοί ε­ναι ε­κό­νες το Θε­ο, τούς ­ποί­ους συμ­πο­νο­με καί συμ­πα­ρι­στά­με­θα. Στή συ­νέ­χεια ­κα­να μιά φι­λο­λο­γι­κή ρ­μη­νεί­α τς λέ­ξε­ως «λα­θρο­με­τα­νά­στης», τήν ­ποί­α δέν πρέ­πει νά ­νο­χο­ποι­ο­με, καί ­νέ­φε­ρα καί τό πε­ρι­ε­χό­με­νο τς λέ­ξε­ως «πρό­σφυ­γας» κα­τά τό δι­ε­θνές δί­και­ο.
 
Γιά τη θέ­ση μου ­πέ­ναν­τι στό φαι­νό­με­νο α­τό πα­ρα­πέμ­πω
 
α) Σέ ­σα ­νέ­φε­ρα στόν κ. Πρω­θυ­πουρ­γό κα­τά τήν συ­νάν­τη­σή μας στό Μέ­γα­ρο Μα­ξί­μου τόν Νο­έμ­βριο το 2015, γιά τά ­πο­α ­δει­ξε τήν ­κα­νο­ποί­η­σή του.
 
β) Στό δη­μο­σί­ευ­μα politischios.gr τς 27.10.2015 «­νοί­γουν τά κε­λιά τν κ­κλη­σί­ων γιά τούς πρό­σφυ­γες».
 
γ) Στό δη­μο­σί­ευ­μα τς imchiou.gr «Δι­α­κο­νί­α τς ­ε­ρς Μη­τρο­πό­λε­ως Χί­ου, Ψα­ρν καί Ο­νουσ­σν γιά τούς πρό­σφυ­γες» (Δε­κέμ­βριος 2015) καί
 
δ) Στό δη­μο­σί­ευ­μα τς era-aegean.gr «συμ­πα­ρά­στα­ση στό Γ. Κου­τσο­δόν­τη ­πό τό Μη­τρο­πο­λί­τη Χί­ου» (8.6.2016).
 
με­λέ­τη α­τν θά δεί­ξει τήν τν πραγ­μά­των ­λή­θεια».
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικού Μέσου Ενημέρωσης, ο Μητροπολίτης φέρεται να δήλωσε πως «δεν υπάρχουν πρόσφυγες, είναι όλοι λαθρομετανάστες», για να συνεχίσει ενάντια στον πολιτικό γάμο, λέγοντας για τους δημάρχους ότι «δεν είναι δυνατόν να παντρεύουν ζευγάρια εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας», ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά των πολιτικών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν, έχουν παραδώσει τη χώρα».
 
«Κάποιοι εργολαβικά έχουν αναλάβει υπερασπιστές των μεταναστών, λησμονώντας τους ντόπιους πληθυσμούς και τα μεγάλα προβλήματα τους. Η κατάσταση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου απλά δεν πάει άλλο. Αγωνία εκφράζει ο Μητροπολίτης κι όχι μίσος. Αυτή τη στιγμή η Χίος μόνο φιλοξενεί 3.000 μετανάστες» ανέφεραν στο protothema.gr άνθρωποι του περιβάλλοντος του Μητροπολίτη.
 

Προβολή άρθρου...


ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ:
 
Ιω Ιε-20 Εἰ ἐμὲ ἐδίωξαν, καὶ ὑμᾶς διώξουσιν· εἰ τὸν λόγον μου ἐτήρησαν, καὶ τὸν ὑμέτερον τηρήσουσιν.
Ιω Ιε-21 ἀλλὰ ταῦτα πάντα ποιήσουσιν ὑμῖν διὰ τὸ ὄνομά μου, ὅτι οὐκ οἴδασι τὸν πέμψαντά με.

 
Μτ Ι-17 Προσέχετε δὲ ἀπὸ τῶν ἀνθρώπων· παραδώσουσι γὰρ ὑμᾶς εἰς συνέδρια καὶ ἐν ταῖς συναγωγαῖς αὐτῶν μαστιγώσουσιν ὑμᾶς·
 
Μτ Ι-18 καὶ ἐπὶ ἡγεμόνας δὲ καὶ βασιλεῖς ἀχθήσεσθε ἕνεκεν ἐμοῦ εἰς μαρτύριον αὐτοῖς καὶ τοῖς ἔθνεσιν.
Μτ Ι-19 ὅταν δὲ παραδώσουσιν ὑμᾶς, μὴ μεριμνήσητε πῶς ἢ τί λαλήσετε· δοθήσεται γὰρ ὑμῖν ἐν ἐκείνῃ τῇ ὥρᾳ τί λαλήσετε.
Μτ Ι-20 οὐ γὰρ ὑμεῖς ἐστε οἱ λαλοῦντες, ἀλλὰ τὸ Πνεῦμα τοῦ πατρὸς ὑμῶν τὸ λαλοῦν ἐν ὑμῖν.
Μτ Ι-21 Παρα δώσει δὲ ἀδελφὸς ἀδελφὸν εἰς θάνατον καὶ πατὴρ τέκνον, καὶ ἐπαναστήσονται τέκνα ἐπὶ γονεῖς καὶ θανατώσουσιν αὐτούς·
Μτ Ι-22 καὶ ἔσεσθε μισούμενοι ὑπὸ πάντων διὰ τὸ ὄνομά μου· ὁ δὲ ὑπομείνας εἰς τέλος, οὗτος σωθήσεται.
Ο διωγμός που υπήρχε υπόγειος μέχρι τώρα, άρχισε φανερά.
Δόξα τω Θεώ! Η Εκκλησία στους διωγμούς δοξάζεται!!!
 
Να κάνουμε πολλή προσευχή να μας δώσει ο Θεός δύναμη να κρατήσουμε γερά την Πίστη μας ό, τι και αν κάνουν οι εχθροί Της!
 
Πριν λίγα χρόνια Ηγούμενος Μονής του Αγίου Όρους στη φυλακή! (Αλήθεια δικάστηκε; Καταδικάστηκε ή αθωώθηκε;;; Γιατί δεν μας το είπαν; )
Σήμερα Μητροπολίτης στον Εισαγγελέα ως .... ρατσιστής!
Καημένη Ελλάδα!

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: