Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

24-6-2016 Εορταστικές εκδηλώσεις για την επαναλειτουργια του Ι. Καθεδρικού Ναού της Αθήνας

 
Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ανακοινώνονται τα εξής:

Με ιδιαίτερη χαρά, και κατόπιν πολυετών προσπαθειών, ανακοινώνουμε ότι ο Ιστορικός Καθεδρικός Ιερός Ναός των Αθηνών « ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» αποκαταστάθηκε πλήρως από τις φθορές των δύο καταστρεπτικών σεισμών των ετών 1981 και 1999, οι οποίοι συγκλόνισαν τότε την πόλη των Αθηνών.
Με την ευκαιρία αυτή
ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. 'Ιερώνυμος Β' προσκαλεί το ευσεβές και Χριστεπώνυμον πλήρωμα της καθ' ημάς Ιεράς Αρχιεπισκοπής να συνεορτάσει το ιστορικής σημασίας γεγονός και να παρευρεθεί στις λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν ως ακολούθως:
-Σάββατον 2 Ιουλίου ε. ε. και ώρα 7.00 μ.μ.:
Μικρός Αγιασμός και σύντομος Ευχαριστήριος Δέησις και εν συνεχεία ο Μέγας Εσπερινός υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών καί πάσnς Έλλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β',
παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Έλλnνικης Δnμοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.
-Κυριακή, 3 Ιουλίου ε. ε. και ώρα 7.00 π.μ.:
Όρθρος και Συνοδική, Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνώv και πάσης Έλλάδος κ. κ. Ίερωνύμου Β΄.
-Κυριακή, 3 'Ιουλίου ε. ε. και ώρα 9.00 μ.μ.:
Μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση από την Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση του συνθέτη και μαέστρου κ. Βασιλείου Τσαμπρόπουλου στην Πλατεία του Καθεδρικού Ιερού Ναού.
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: