Δευτέρα, 2 Μαΐου 2016

2-5-2016 Έφτασε στην Αθήνα το Άγιο Φως

 
agio-fos

Γραφείο ειδήσεων Romfea.gr
Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε πριν από λίγο η υποδοχή του Αγίου Φωτός, στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα.
Η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη, την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας κ.
Αθανάσιο Μπούρα, τον υπεύθυνο της Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, το Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρη Κρέτσο, τον Εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης, κ. Θεολόγο και τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμ. Δαμιανό, μετέβησαν σήμερα το πρωί στα Ιεροσόλυμα και από εκεί στο Ναό της Αναστάσεως για την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός το οποίο μετέφεραν στην Ελλάδα.
Να αναφερθεί πως στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υπήρχε άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο απέδωσε τις τιμές αρχηγού κράτους στο Άγιο Φως
Το κουβούκλιο με το Άγιο Φως μετέφερε ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, τον οποίο υποδέχθηκε οικείος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Καμμένου.
Επίσης να αναφερθεί ότι σε λίγη ώρα αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air θα αναχωρήσουν προκειμένου να μεταφέρουν το Άγιο Φως σε 17 προορισμούς σε Αιγαίο, Ιόνιο, Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις, αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, προς Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Χίο, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο.
Παράλληλα, η μεταφορά του Αγίου Φωτός θα πραγματοποιηθεί και με τις προγραμματισμένες πτήσεις προς Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο και Ιωάννινα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα θα είναι κατά προσέγγιση από τις 21:30 έως τις 22:20 το βράδυ.

Προβολή άρθρου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: