Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

26-4-2016 Η ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΕΣΧΑΤΟΥ!

 

              Οι τρεις πρώτοι λύκοι είναι οι αδύναμοι και οι άρρωστοι. Δίνουν το ρυθμό για να βαδίσει ολόκληρη η αγέλη. Αν ήταν διαφορετικά, θα παρέμεναν τελευταίοι  και θα πέθαιναν.  Σε περίπτωση  επίθεσης θα είναι τα πρώτα θύματα. Αυτοί χαράζουν το μονοπάτι στο χιόνι με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξοικονομήσουν ενέργεια οι λοιποί.  Ακολουθούνται από πέντε εύρωστους λύκους που αποτελούν την εμπροσθοφυλακή, ενώ στο κέντρο είναι τα θηλυκά με τους νεότερους - 11 λύκοι. Πιο πίσω έρχοται άλλοι πέντε λύκοι που αποτελούν την οπισθοφυλακή. Ο τελευταίος, σχεδόν απομονωμένος από το κοπάδι, είναι ο ηγέτης. Πρέπει να βλέπει καθαρά το σύνολο της ομάδας, προκειμένου να ελέγχει άμεσα, να συντονίζει και να δίνει τις απαραίτητες εντολές.
            Από ένα πάρκο στη Ρουμανία.

.Η σοφια Του Θεου στα αλογα δημιουργηματα Του!
Χθες προχθές βράδυ, ακούσαμε σε τροπαριο:  '.ο πρωτος ουν υμων εστω παντων διακονος, ο δε αρχων ως ο αρχομενος, ο προκριθεις ως ο εσχατος.'
και θα τ ακουσουμε κι άλλες φορες τουτη τη βδομαδα,την μεγαλη εβδομαδα!
Όμως εμεις ,οι ανθρωποι, εχουμε λογικη, κι ελευθερια, κι αυτεξουσιο και.. 'το παλευουμε' (με ολες τις εννοιες:το διαπραγματευομαστε, ..το απωθουμε, ..το ξεχνουμε, ..το ερμηνευουμε, .ε,μπορει και να το προσπαθουμε καπου καπου).Για σταση ζωης ,μιλαμε, και φρονηματος!
Καλη Μεγαλη Εβδομαδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: