Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

30-3-2016 «Περήφανα Ελληνόπουλα απόγονοι ηρώων» του Αρχίμ. Σεραφείμ Δημητρίου


Μετά περισσής χαράς και τιμής, επαινούμε την απόφαση του Δημάρχου Ηλιουπόλεως Βασιλείου Βαλασόπουλου, να μην ακυρωθεί η παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2016, υπό την απειλή της επερχόμενης βροχής.
Δήμαρχοι κοντινών Δήμων, που βρήκαν αφορμή την επικείμενη «μπόρα» για να δικαιολογήσουν την ακύρωση της παρελάσεως, συμμορφούμενοι στις ιδεοληψίες τους, υπέστησαν τον εμπαιγμό των Δημοτών τους, αλλά και κατατροπώθηκαν από την ετσιθελική παρέλαση των Νεαρών Βλαστών της περιοχής, εμπρός από τις πλάτες των αποχωρούντων «εκπροσώπων» τους.
Αν τρόμαζαν από «μπουρίνια» και οι ψιχάλες οι Έλληνες, «ούτε Άγια Λαύρα θα 'χαμε ούτε 21». Ας μην επιχαίρουν
όμως οι επίδοξοι ξεθεμελιωτές των Ιερών και των Οσίων, από βροχές και δηλώσεις σαν της Καθηγήτριας, πιστεύοντας ότι Διαφωτισμός είναι όταν από τον καναπέ του σαλονιού σου απαιτείς οι «σκοταδιστές» να περιθάλψουν τους πρόσφυγες. Αυτοί λοιπόν οι σκοταδιστές -διάβαζε αγωνιστές- Διαφώτισαν με το κερί των Εκκλησιών τους Ελληνόπαιδες προγόνους, των Παιδιών που παρέλασαν στο 2016.
Η ιερουργία μου για την εορτή του Ευαγγελισμού και η τέλεση Δοξολογίας για την Εθνική Επέτειο στο εν Μήλεσι Ωρωπού, μετόχιο της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Κυρίου Αθηνών, δεν μου έδωσε την δυνατότητα να παρευρεθώ στην Δοξολογία και την Παρέλαση στην Ηλιούπολη. Η προσπάθεια μου για έγκαιρη προσέλευση στην Παρέλαση, στην οποία παρίστατο εκπροσώπου της Εκκλησιαστικής Κοινότητος Αγίας Μαρίνης ο συνεφημέριος Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Φυλακτός, με κράτησε ενημερούμενο καθ΄ οδόν για τα γενόμενα.
Το ότι κατέφθασα κατά την ολοκλήρωση της παρελάσεως και είδα τον Δήμαρχο μας με υγρή την κεφαλή του από το ψιλόβροχο, με ενθουσίασε και με οδηγεί στον να συγχαρώ και γραπτά και δημόσια τόσο Εκείνον, όσο και το τελετάρχη Αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Καλούδη, αλλά και τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων που ενώ τους δόθηκε η ευχέρεια να μην παρελάσουν, αφού δυνάμωνε η βροχή, ακολούθησαν με δυναμισμό τους μαθητές των Δημοτικών μας, περήφανα Ελληνόπουλα απόγονοι ηρώων.
Εύγε σε όλους Σας.
 
Προβολή άρθρου...
 
Σχόλιο δικό μας:
Ευχαριστούμε τον αγαπητό αδελφό π. Σεραφείμ Δημητρίου για το άρθρο του στο οποίο συμφωνούμε απόλυτα. Μου έκανε εντύπωση ότι ενώ ανακοινώθηκε δύο φορές από τα μεγάφωνα ότι θα τελειώσει η παρέλαση μόλις τελειώσουν τα Δημοτικά, η παρέλαση συνεχίστηκε κανονικά και τα παιδιά μας παρέλασαν παρά το γεγονός ότι ήταν βρεγμένα μέχρι το κόκαλο και μάλιστα χωρίς να είναι ντυμένα ανάλογα με την θερμοκρασία που επικρατούσε. Η στολή τα υποχρέωνε να ντυθούν ελαφρά. Ο ίδιος ο Δήμαρχος την επόμενη μέρα είπε πως πρότεινε στα παιδιά των Γυμνασίων και των Λυκείων να μην παρελάσουν και αυτά αρνήθηκαν.
Μπράβο παιδιά.
Αλλά και ο Δήμαρχος με εντυπωσίασε καθώς περισσότερες από δύο φορές του προσέφεραν ομπρέλα να κρατήσει και δεν την δέχθηκε. Έτσι έπρεπε! Ίσως θα έπρεπε κάποιος να του κρατά ομπρέλα πάνω από το κεφάλι. Τιμητικά για τον πρώτο πολίτη της πόλης μας!
Πάντως αυτή η παρέλαση μας γέμισε περηφάνια για τα παιδιά μας και αυτό δεν είναι λόγια τυπικά που τα λέμε κάθε φορά. Αυτή τη φορά το εννοούμε!
Και πάλι συγχαρητήρια.
Ο τίτλος του άρθρου που έγραψε ο π. Σεραφείμ είναι απόλυτα επιτυχημένος και κατάλληλος.
π. Κωνσταντίνος Πετάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: