Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

1-2-2016 Απολογισμός της Εργασίας του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου κατά τα έτη 2014 - 2015


«…..Ἁγίασον Κύριε τούς ἀγαπῶντας τὴν εὐπρέπειαν τοῦ οἴκου Σου…»

Αγαπητοί Ενορίτες μας 

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου  της περιόδου 2014-2016 θα θέλαμε να ενημερώσουμε  όλους εσάς τους  αγαπητούς φίλους και  ενορίτες μας, ότι  αρχικά μεν για το έτος 2014, εκτός της ευθύνης μας περί της εύρυθμης και καλής  λειτουργίας του Ι. Καθεδρικού Ναού μας, που σημαίνει την συντήρηση του όλου κτηριακού συγκροτήματος του Ναού, την αμοιβή των εργαζομένων, τα πάγια και έκτακτα έξοδα ( ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΜΙΣΘΟΙ,  ΕΒΔΟΜ. ΕΝΟΡ. ΦΥΛΛΑΔΙΟ κ.λ.π), έγιναν  και οι  εξής παρακάτω  εργασίες-δραστηριότητες:

·                    Αλλαγή όλης της πεπαλαιωμένης και καταστραμμένης   μεγαφωνικής και μικροφωνικής εγκατάστασης, για την άριστη πλέον  ακουστική εντός και εκτός του Ι. Ναού.

·                    Νέα τηλεφωνική εγκατάσταση

·                     Πλήρης ανακαίνιση των χώρων της Ενοριακής Κουζίνας

·                    Διόρθωση σε πρώτη φάση του  Ηλεκτρονικού Πίνακα του Παρεκκλ. της αγ. Αικατερίνης.

Το έτος 2015, έγιναν  και οι  εξής παρακάτω  εργασίες-δραστηριότητες:

·                    Τοποθετήθηκε  μανουάλι και  τρίφυλλη ντουλάπα στο Παρεκκλήσιο της αγ. Αικατερίνης και αναμορφώθηκε όλος ο χώρος πέριξ του παγκαριού του παρεκκλησίου.

·                    Αγοράστηκε μία (1) επαγγελματική ηλεκτρική σκούπα.

·                    Τοποθετήθηκαν δύο (2) ράμπες εξωτερικά του Ι. Ναού, μία (1) για τους ενορίτες και μία (1) για την είσοδο και έξοδο αυτοκινήτων. Τοποθετήθηκαν επίσης  αντιολισθητικές ταινίες σε όλα τα σκαλιά του Ι. Ναού προς αποφυγή ατυχημάτων.

·                     Έγιναν  ελαιοχρωματισμοί εξωτερικά  πέριξ του Ι. Ναού.

·                    Έγινε  πλήρης ανακαίνιση των χώρων υγιεινής του Ι. Ναού   

·                    Έγινε μερική επισκευή και συντήρηση των μισών εκ των κανδηλών του  κεντρικού τέμπλου   και του Αγ. Βήματος.

 

·                    Τοποθετήθηκαν τρεις (3) πάγκοι στον προαύλιο χώρο και κατασκευάστηκαν δύο (2) στέγαστρα με κεραμοσκεπή στις εισόδους που οδηγούν στους υπόγειους χώρους του Ναού, ώστε να εμποδίζονται τα όμβρια ύδατα να εισέρχονται στους χώρους στο κάτω μέρος  αυτού.

·                    Επισκευάστηκαν  και συντηρήθηκαν οι  κεντρικοί πολυέλαιοι μετά από σαράντα περίπου χρόνια .

·                    Τοποθετήθηκε σειρά από κάγκελα στην αριστερή πλευρά του Ναού, προς αποφυγή  ατυχημάτων.

·                    Συνεχίστηκε η  συντήρηση εικόνων στο Παρεκκλήσιο της αγ. Αικατερίνης.

·                    Αποδέχθηκε την οικονομική Δωρεά της Οικογένειας του κ. Παναγώτη Μεϊδάνη και επισκεύασε τους Στύλους και τα Κιονόκρανα  με επιχρύσωση του χώρου του Γυναικωνίτη.
Αγόρασε και προσέφερε συμβολικά τιμητικά δώρα σε υψηλούς επισκέπτες όπως π.χ. στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας στην τελευταία ποιμαντική και λειτουργική επίσκεψη του την ημέρα της πανηγύρεως του Ναού μας τον Δεκαπενταύγουστο του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: