Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015

Ακρίτες

Τι κι αν το σχολείο των Αρκιών, αυτού του μικρού νησιού του Ανατολικού Αιγαίου, κοντά στην Πάτμο και απέναντι από τα παράλια της Τουρκίας, των 45 κατοίκων, έχει μόνο δύο μαθητές;  
Ο άξιος δάσκαλος Τάσος Ζιάσκας έκανε παρέλαση για τα δύο μόνο παιδάκια! 

Η απάντηση σ΄ όλους όσους πιστεύουν ότι δεν χρειάζονται οι εθνικές γιορτές, δεν χρειάζεται στρατός, δεν χρειάζεται πατρίδα!..
Αυτοί οι αληθινοί ακρίτες έτσι κρατούν ζεστή τη φλόγα της Ελλάδας λίγα χιλιόμετρα απέναντι από τους Τούρκους ! 

Χίλια μπράβο.
 
Παρόμοια εικόνα (λίγο καλύτερη, ευτυχώς) και στον Απόλλωνα Νάξου. Δύο παιδιά και εδώ, αλλά περισσότεροι κάτοικοι.. 
 
 
 
Απ'τη μιά, σπαράζει η καρδιά μας, που ερημώνεται η ύπαιθρος της Πατρίδος μας, και μάλιστα τα Νησιά του Αιγαίου μας, ώστε να είναι έτοιμα να ..εποικισθούν από τους Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες. 
Απ'την άλλη, μας συγκινούν αυτά τα νέα παιδιά, οι Δάσκαλοι, που βγήκαν από αυτά τα γνωστά θρανία της αθεϊας, του αμοραλισμού, της μαρξιστικής προπαγάνδας, του πνευματικού ισοπεδωτισμού, και παρά ταύτα δέχονται να υπηρετήσουν στην ..εξορία! και υπηρετούν με τόση συνειδητότητα τα ιδεώδη της ΕλληνΟρθοδοξίας μας. Εύγε και πάλι εύγε.
Μια Χαρά Νικοπούλου (κόρη Προέδρου του Αρείου Πάγου) στο απόμακρο Δέρειο της ξεχασμένης -μήπως και προδομένης;- Ροδόπης 
 
 
και ένας π.Καλλίνικος Μαυρολέων από την Κάρπαθο 
βρίσκουν μιμητές.
Κι άλλη μια περίπτωση.
 
η Υπολοχαγός των Καταδρομών Σ.Κ. με καταγωγή από τα Γιάννενα, απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, αλεξιπτωτίστρια, έχοντας τελειώσει 2η το επίπονο πολύμηνο Σχολείο Καταδρομών στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης, έχοντας σπουδές στα Ναυτιλιακά και μεταπτυχιακό τίτλο, γνωρίζοντας 3 ξένες γλώσσες, στέκει φρουρός ακοίμητος, επικεφαλής των καταδρομέων στα ακριτικά νησιά Ρώ και Στρογγύλη. Ο σύζυγός της Υποδιοικητής της στρ.Μονάδος στο Καστελλόριζο. Και το 3χρονο παιδί της ..στη γιαγιά στα Γιάννενα!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: