Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

12-11-2015 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

Από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιουπόλεως λάβαμε την ακόλουθη επιστολή και την δημοσιεύουμε
2ο Δημοτικό Σχολείου Ηλιούπολης
               Προς:
1) Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της    Θεοτόκου Ηλιούπολης
                                     2)    ¨Ηλιούπολη για όλους¨
Σε κείμενο σας που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου της Ηλιούπολης έγινε αναφορά με δυσμενή και συκοφαντικά σχόλια για τη δράση που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δ.Σ. Ηλιούπολης την Πέμπτη 29/10/2015, με θέμα «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε μαθητές Στ’ Δημοτικού».

Σας ενημερώνουμε ότι η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο σχολείο μας, στα πλαίσια του «Κοινωνικού σχολείου», πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας. Είναι εγκεκριμένη από τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας. Για την πραγματοποίηση της δράσης είχε ενημερωθεί η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η παρουσίαση έγινε από πιστοποιημένο επιστημονικό στέλεχος του Υπουργείου Υγείας.
Στόχος ήταν η έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση των μαθητών στα πλαίσια της αντίστοιχης ενότητας του μαθήματος της Φυσικής που εμπεριέχεται στο σχολικό βιβλίο, με απόλυτο σεβασμό στην ηλικία και τις ανάγκες των παιδιών.
Σας ενημερώνουμε ότι όσα αναφέρετε όχι μόνο είναι ανακριβή, αλλά ψευδή και μόνο ως αποκυήματα φαντασίας μπορούν να χαρακτηριστούν.
Οφείλατε να διασταυρώσετε τις πληροφορίες σας πριν τις δημοσιεύσετε, ζητώντας ενημέρωση από το Διευθυντή του σχολείου και τους εμπλεκόμενους φορείς και όχι να αποδέχεστε άκριτα τα λεγόμενα «κάποιου γονέα». Με τον τρόπο αυτό συκοφαντείται το σχολείο και το έργο των εκπαιδευτικών. Τέτοιες δημοσιεύσεις είναι σίγουρο ότι δεν βοηθούν την προσπάθεια και το έργο του σχολείου για τη σωστή διαπαιδαγώγηση και ενημέρωση της νέας γενιάς.
Ζητούμε την ανάρτηση της παρούσας επιστολής στην ιστοσελίδα σας.
Ο Διευθυντής
Πανταζόπουλος Δημήτριος
Ο Σύλλογος Διδασκόντων:
 
Σχόλιο:
1. Αν πραγματικά η κυρία Καίτη Κονδύλη που μίλησε στο Σχολείο σας, δεν έδειξε στα παιδιά προφυλακτικά, αν πραγματικά δεν μίλησε για εκτρώσεις και προγεννητικό έλεγχο, τότε οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη. ¨Όμως δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι αυτά τα θέματα ήταν αποκύημα της φαντασίας εντεκάχρονων παιδιών!
Όσο για διασταύρωση, σας ενημερώνουμε ότι δεν τα μάθαμε μόνο από μία μητέρα τα όσα έγιναν στο Σχολείο σας! 
Κάποια θέματα, όπως η γέννηση ενός νέου ανθρώπου με αθάνατη ψυχή προορισμένου για τον Παράδεισο, είναι πολύ ιερά για να τα κάνουμε χυδαία! Και μάλιστα ενώπιον παιδικών ψυχών.
2. Στην δημοσίευσή μας, δεν αναφέραμε ούτε το Σχολείο, ούτε το όνομα του Διευθυντή.
Όμως ο κ. Πανταζόπουλος στενοχωρήθηκε, και ο Σύλλογος του 2ου Δημοτικού ενοχλήθηκε!
Αν ήταν "όχι μόνο ανακριβή, αλλά ψευδή και αποκυήματα φαντασίας", γιατί διαμαρτύρεται ο συγκεκριμένος Σύλλογος;
 
π. Κωνσταντίνος Πετάσης

Η πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα δημοσίευσή μας είναι εδώ.
 
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτό κάποιοι το θεωρούν φυσιολογικό ή και απαραίτητο για την παιδεία ενός 11 χρονου παιδιού ή έστω όχι κακό (ωραίος τρόπος να κουκουλώνεις το άσχημο), δεν είναι περίεργο με όσα άλλα βλέπουμε και ακούμε. Πάντως, ο τρόπος που έγινε ΔΕΝ φαίνεται σωστός και σίγουρα όχι επιστημονικά τεκμηριωμένος. Με έκπληξη βλέπω ότι στηρίζεται το καλό της δράσης στο επιχείρημα ότι πραγματοποιείται στα πλαίσια συγκεκριμένου προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας: Αυτό δεν αποτελεί επιχείρημα ορθότητας. Ο ρόλος του δασκάλου εἰναι να γνωρίζει ΤΙ παρουσιάζει στα παιδιά και ΠΩΣ. Τέλος, προς έκπληξη της ελληνικής πραγματικότητας, τα προγράμματα είναι καλά εφόσον τρέχουν ΣΩΣΤΑ. Άλλωστε, δεν ειμαστε υποχρεωμένοι να τα τρέχουμε.

Αν ο κ. Υπουργός ή οποισδήποτε προϊστάμενος δεν έχει πρόβλημα με τα όσα συνέβησαν (που ελπίζω ότι δεν συμβαίνει αυτό), τότε ας ελεγχθεί η επάρκειά τους και ας σκεφτούμε ότι πρέπει να σεβόμαστε τα Παιδιά ως Πρόσωπα και Άτομα, αλλά και τον Ελληνικό Λαό που υφίσταται οπιαδήποτε μπουρδολογία τώρα και .... στα σχολεία (με το ᾽σ᾽ δυστυχώς μικρό)!!!!

ένας ενορίτης (με το ᾽ε᾽ μικρό).