Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014

ΞΗΜΕΡΩΣΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ...

Άλλη μια ημέρα του Κυρίου έφθασε!
Και πάλι ανοικτά τα μαγαζιά!
Και ενώ είμαστε έτοιμοι να κατηγορήσουμε, όσους ανοίγουν το μαγαζί τους και εργάζονται την Κυριακή, αθωώνουμε τον εαυτό μας, που ψωνίζει την Κυριακή.
Υπάλληλος μεγάλου Super Market της πόλης μας, που ανοίγει τις Κυριακές, μας έλεγε ότι την ώρα που ανοίγει το κατάστημα βρίσκονται απ’ έξω δεκάδες πολίτες, που μπαίνουν μέσα βιαστικοί και … τρέχοντας (!!!) προκειμένου να
προλάβουν να ψωνίσουν! Και λίγο μετά …  διαμαρτύρονται και «αγανακτούν» που ανοίγουν τα καταστήματα κυριακάτικα! Ψωνίζουν όμως! Πηγαίνουν στα ανοικτά καταστήματα αποδεικνύοντας ότι έχουν δίκαιο αυτοί που υποστηρίζουν ότι ενισχύεται η αγορά με το άνοιγμα τις Κυριακές!
Αν θέλουμε να ανασταλεί η ισχύς του μέτρου,
ΝΑ ΜΗ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ
Τ Ι Π Ο Τ Α
τις Κυριακές! Έτσι θα συμμετάσχουμε στον αγώνα που γίνεται για να μην βεβηλώνεται η Ημέρα του Κυρίου! Έτσι θα δείξουμε ότι σεβόμαστε τις εντολές του Χριστού μας και την παράδοση πολλών αιώνων!
Δεν φταίνε μόνο οι "μεγάλοι" για την καταστροφή της Πατρίδας μας! Φταίμε κι εμείς που δεν αντιδρούμε. Που δεν αλλάζουμε τρόπο ζωής. Που δεν ξε-βολευόμαστε! Που δεν μετανοούμε!
π. Κων. Πετάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: